Rockneby Idrottsklubb
Norra Möres stolthet

Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss
2019-03-10

Jag vill såklart börja med att gratulera våra motståndare Läckeby Goif till vinsten, grattis. Vi förlorar dagens match med 4-3. Trots att vi låg under med 3-0 efter 25 minuter så gav vi inte upp och kommer tillbaka starkt. Innan första halvlek är över så lyckas vi kvittera till 3-3. Men släpper man 4 bollar bakåt så förtjänar man inget annat än att förlora en fotbollsmatch. Jag vill vara väldig tydlig innan vi börjar analysera dagens derby att vi gör ingen godkänd match eftersom att oavsett hur matchen såg ut så har vi förlorat och jag kommer aldrig tycka det är okej eller godkänt, det är sådan jag är.

Matchen började passivt från vår sida med ett framförallt svagt kollektivt försvar där vi låter motståndarna komma till avslut både från distans och via djupledsbollar bakom vår backlinje. Kollektivt försvar fungerade inte bra idag där presspelet, understöd, markering och inte minst nedflyttning snällt sagt var svagt. Det visar sig väldigt tydligt genom att vi ligger under med 3-0 efter 25 minuter. Deras första mål kommer genom ett distansskott från ca 25 meter, deras andra en djupledsboll bakom backlinjen samt det tredje på en hörna.

Anfallsspelet de första 25 minuterna var okej, vi kommer till målchanser så som vi har tränat på men tyvärr är vi inte lika effektiva som Läckeby de första 25 minuterna. Speluppbyggnaden var inte jättevass då vi brister i grunderna och med det menar jag spelbarhet, spelavstånd, spelbredd och speldjup. Där fanns det mycket mer att önska. Däremot visade vi på ett jättefint kontringsspel vid några tillfällen. Från början är vi inte tillräckligt effektiva men när det väl släpper så gör vi 3 mål, ett via fasta situationer och två mål via kontring. Vi gick ur första halvlek med en positiv känsla och en stark upphämtning och resultatet var efter första halvlek 3-3.

I andra halvlek är vi piggare än i första och vi ser mer organiserade ut. Vi kommer till avslut både via speluppbyggnaden och via kontringsspel men vi är inte effektiva idag. Läckeby visade en enorm vilja gällande att försvara eget mål där deras målvakt gör en kanonräddning på Martins skott efter en hörna, dessutom när de rensar undan bollen från mållinjen efter Soukies avslut. Direkt efter gör Läckeby 4-3 på en kontring och med en retur sätter de spiken i kistan och vinner matchen. Trots att det då återstod 10 minuter kvar så kändes det som att luften gick ur oss. Som jag nämnde innan gör man 4 mål framåt så förtjänar man såklart att vinna en fotbollsmatch och det gör Läckeby rättvist.

Vi får ta nya tag redan imorgon på träningen och nu på lördag har vi en ny match mot Möre BK. Idag brister vi tyvärr både i det kollektiva och individuella försvarsspelet.

Vi hamnar i situationer i matchen där vi måste agera innan förseelsen har skett. Nu blir det tyvärr tvärtom där vi reagerar på en händelse och då är reaktionen för långsam, kvittot på det är 4 insläppta mål idag. Vi kan undvika att hamna i dessa situationer om vi tidigare har utfört aktionen. Vi får prata mer om hur vi ska agera nästa vecka så att vi kan undvika att hamna i situationer där vi tar fel beslut. Framåt måste vi vara mer effektiva och börja sätta våra lägen. Vi kommer till avslut så som vi tränat och pratat om men så som i försvarsspelet blir reaktionerna långsamma och vi förvaltar inte våra målchanser.

Boys, idag gör vi en svag match men solen kommer upp igen imorgon. Nästa vecka är det träning igen och jag är säker på att vi gör en mycket bättre match redan nästa helg.