Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rockneby Idrottsklubb
Norra Möres stolthet

Division 4 Kalmar/Öland Dam 2019
2019-02-19
Som vi har väntat, nu äntligen har vi fått det preliminära spelschemat för damerna säsongen 2019.


Ni som har följt oss sedan uppstarten känner säkert igen en hel del av lagen som vi kommer möta i år, däremot har det tillkommit lite nya bekantskaper. IFK Oskarshamn/RBK från norra Kalmar län men även Mörbylånga GOIF B från andra sidan bron. Man kan ju nästan tro att vi har hamnat i någon form av utvecklingsserie men det är den officiella division 4 dam Kalmar/Öland. Det känns som att Smålands fotbollsförbund har lite att jobba på här. Kanske är det dags att starta upp en b-lagsserie och samla ihop andra regioner till en större damserie utan utvecklingslag?

/ V.B #4
Tränarens tankar efter Årydscupen
2019-02-18

Det är mycket som är nytt för i år. Ny tränare, nytt sätt att spela fotboll, nya idéer och ett nytt upplägg av våra träningar. Utöver det har vi fått in många nya spelare som tillsammans med de som valt att stanna ska lära sig att samverka på planen. Dessa gubbar har jobbat tillsammans i ca sex veckor varav tre av dessa veckor jobbade vi endast på vår fysik i förebyggande syfte. Med tanke på förutsättningarna var det kanske inte en garanti att vi skulle genomföra en fantastisk cup.


Innan cupen hade vi fokuspunkter som vi skulle lägga vikt på. Sett till fokuspunkterna kunde ledarstab tillsammans med spelare konstatera att det var en icke godkänd cup vi genomförde i lördags. Det fanns ett visst engagemang och man ska inte blunda för att motståndarna var några nummer för stora för oss sett till dagsläget. Men oavsett nivåskillnad, mål i baken eller dålig individuell prestation får vi aldrig glömma våra ledord som jag alltid vill att vi lägger stor vikt vid: Vilja, disciplin och hårt arbete. Oavsett hur det går ska de ledorden alltid lysa igenom på fotbollsplan och det gjorde det inte större delen av tiden ute på planen. Vi kommer att fortsätta jobba på det sättet som vi vill spela fotboll och det kommer ta sin tid. Det får ta sin tid eftersom vi tycker det är rätt väg att ta oss dit vi vill nå.


Jag skulle vilja lyfta fram en spelare som trots sin ringa ålder förhöll sig till våra ledord och visar ett fint spel genom hela cupen och som under tiden jag sett honom spela ständigt vill förbättras och tar emot direktiv på ett bra sätt. Kevin Axen 15 år gammal men ändå så modig i sitt sätt att spela fotboll.

Stort tack till alla spelare, ledare och den fina publiken som var där och gav oss stöd. Mellan 12 till 15 personer tog sig till Växjö för att heja fram byn. Fantastiskt./ Toni K.

Inför Årydscupen
2019-02-15
Efter att ha spelat ett tag på hårda underlag har vi nu tagit ett steg närmre den riktiga fotbollen genom att komma ut och känna på konstgräset. Herrarna inleder med en inomhusturnering i tipshallen i Växjö redan imorgon lördag den 16/2. Vi har tagit tempen på coach Kujundzic om läget i laget. 

Truppstatus
Fredde långtidsskadad på grund av hälsenan, Oskar skada framsida lår, Martin känningar baksida lår men följer med på cupen, Kevin knäbesvär men följer med på cupen, Bob belastningsskada men bör vara tillgänglig imorgon. 

Trendar just nu
Håll ett extra öga på AJ och Vernes som båda har varit heta på senaste träningarna.

Nulägesanalys
Vi har nu gått igenom två perioder av försäsongen. Första perioden har varit fokus på kondition och styrka i förebyggande syfte för att lägga en bra grund inför säsongen. Andra perioden har vi fokuserat på fotbollsgrunderna såsom spelbredd, speldjup, spelavstånd, bolltrygghet, passningsspel. I cupen får vi svar på om var vi befinner oss just nu och får reda på hur det vi har tränat på ser ut i match. Fokuspunkter imorgon 
  • Passningsspel och possessionspel
  • Hur vi agerar med boll och utan boll
  • Avstånd mellan lagdelar, både längd och bredd
Truppen: Robban, AJ, Ralle, Bob, Martin, Vedde, Vernes, Johannes, Saif, Gazza, Soukie, Ludde, Kevin, Wilmer

Matcherna spelas 1 gånger 27 minuter.
Spelschema:
16.00 Värnamo Södra FF - Rockneby IK
18.30 Hareskov IF - Rockneby IK
20.30 Hovshaga AIF - Rockneby IK


Vi tar med oss de här orden från tränaren och önskar grabbarna lycka till på cupen imorgon!

Heja Byn!
Fyra snabba med våra huvudtränare
2019-02-13 18:51
Toni till vänster, Chrille till höger

Som ni säkert redan har läst så har jag bett våra spelare i herr och även dam (där jag fortfarande inväntar svar från majoriteten av truppen) att svara på lite roliga och annorlunda frågor. Ni kan läsa om det under truppen på respektive lags sidor. Eftersom tränarna i byn har lite mer uttömmande svar så fick det inte plats, därför bestämde jag mig för att de får en special treatment i form av en alldeles egen nyhet. Enjoy!


Chrille, damtränare


Om du fick ta med en enda sak till en öde ö, vad skulle det då vara?

Ett fiskenät.

Vem är den bästa fotbollsspelaren i världen enligt dig och varför?

Eric Cantona, vilket målsinne. Antingen hatade man honom eller så avgudade man honom.

Vad fick dig att bli tränare?

Började med dotterns lag när hon var i 7års ålder och följde med hela vägen upp till F17. Fick sedan äran och chansen att testa på seniorer i Rockneby IK som jag inte kunde tacka nej till.

Vad är ditt mål med Rockneby IK 2019?

Mitt mål är att utveckla spelare och få oss att spela en mer passningsorienterad fotboll. Jag vill även förbättra spelarnas fysik så att vi som lag blir tunga att möta för motståndarna. Dessutom vill jag att vi ska ha roligt när vi spelar för det är då man vinner matcher. 


Toni, herrtränare


Om du fick ta med en enda sak till en öde ö, vad skulle det då vara?

Machete.

Vem är den bästa fotbollsspelaren i världen enligt dig och varför?

Lionel Messi. Han är den mest kompletta fotbollsspelaren och han har x-faktor inom fotboll som ingen annan har enligt mig. Han borde inte ens konkurrera med de andra eftersom det är han, sen några tomma platser, sedan kommer de andra.

Vad fick dig att bli tränare?

Framförallt för att jag blev svårt skadad och fick sluta spela fotboll, intresset och passionen har dock aldrig försvunnit. Jag gillar att jobba med människor, speciellt grupper som har samma intresse, mål och ambition. Tycker även om att jobba med utveckling av spelare och se resultatet av våra gemensamma mål och vårt hårda arbete.

Vad är ditt mål med Rockneby IK 2019?

Jag vill tillsammans med spelare och klubben skapa ett lag med identitet och en bra miljö att vara och trivas i. Mitt mål är att hitta ett vinnande koncept som ska göra oss redo för att ta nästa steg.  Håll utkik på hemsidan, för det kommer mer nyheter inom kort. 

Hasta Luego

/V.B #4

Medlemskväll på Dampevallen!
2019-02-11 16:57
Inbjudan Rockneby IK Medlemskväll 2019

Dags att uppdatera träningsgarderoben!

Passa på att byta ut de halvslitna för små kläderna från förra året, till nya fräscha modeller 2019!

Se inbjudan för mer information

Rockneby IK behöver fler som hjälper till !
2019-01-23 19:35

Vi är en handfull personer exkl. ledare som driver runt klubben med allt från ekonomi, personal, kommunkontakter, bidragssökande, planering av träningstider etc. Det finns väldigt mycket som måste fungera för att allt ska flyta på i en idrottsförening och idag är vi alldeles för få som gör dessa arbetsuppgifter för att det ska vara optimalt både för föreningen och de enskilda personerna.  

Rent konkret behövs det folk i styrelsen och även folk utanför styrelsen som kan tänka sig att ansvara för en specifik arbetsuppgift eller vill ingå i en arbetsgrupp. 

Det behövs inga förkunskaper, det enda Rockneby IK behöver är en liten del av er tid för att vi tillsammans ska kunna driva och utveckla klubben på bästa sätt.  

Vill du hjälpa till ? Mejla rocknebyik@gmail.com eller kontakta Lina Dryselius, 073-977 53 68.
 

Lite ord från vår nya damtränare.
2018-11-21 11:37
Sedan ett par veckor så är det klart att Christer Nilsson kommer vara huvudtränare för vårat damlag 2019. 
Vid sin sida kommer han ha byns damlagsikon Niklas Peking Ulvenmark  som varit med sedan starten. 
Duon höllt sin första träning förra onsdagen och ikväll är det dax för ett uptakstmöte samt träning där nya och gamla spelare hälsas hjärtligt välkomna mötet startar kl 18:00 ikväll i klubbstugan. 

Rockneby ik vill rikta ett stort tack till Johannes Olsson för hans insatser som tränare för våra damer. Som lett till en enorm utveckling både resultat mässigt och framförallt fotbollsmässigt då vi idag har ett av Div4 passningsskickligaste lag. 

Nedan följer lite ord från nya tränaren Christer. 

Då var det dags att ta det stora steget ut i vuxen världen inom fotbollen, efter att varit med IFK Kalmars F02 och nu senast Assisterande i F17 så ser jag verkligen fram emot att få vara med om att utveckla detta lag. Fotboll för mig är teknik, passningssäkerhet, rörlighet och fys för att orka alla 90 minutrar plus tillägg. Vad som också är viktigt i en lagsport som fotboll är lagets sammanhållning och att man stöttar och pushar varandra på ett positivt sätt både när det går bra och dåligt.

Johannes och Niklas vet jag vill att Rockneby IK Dam ska bli ett spelande lag och tillsammans med Niklas så tänker vi fortsätta på den vägen och lägga in en hel del fys.

Den 21/11 kl 18.00-19.30 tänkte vi ha en liten upptaktsträff där vi diskuterar lite om året som varit och om året som kommer. Jag vill gärna att vi tar några extra minuter till att ta kort på alla spelare till hemsidan. Mötet kommer att vara i klubbstugan och efter så tränar vi i sporthallen.

Det blir även lite fika

Jag vill även tacka Johannes för ett väl utfört arbete med tjejerna.

Mvh Christer Nilsson

Bingolottos Julkalendrar och uppesittakväll
2018-11-16 19:15
Rockneby IK säljer Bingolotter till uppesittaren den 23 december. Gör en insats och var med och bidra till klubben och våra lag! Ni som köper lotter innan den 14 december kan få er lott hem till dörren. Ta en kontakt med Tobbe Rockmark för överenskommelse av tid! (0768752504)

P.s Ni glömmer inte bort heller att klubben i år säljer Bingolottos Julkalender för endast 100 kr där hälften går in i verksamheten. Vid intresse för dessa kontakta Tobbe!
Bynlåten
Nyheter från våra lag
Herr, 07/02 00:18 
Herr, 05/02 00:38 
Dam, 03/02 14:44 
Dam, 02/02 13:46 
Dam, 24/01 20:35 
 
En Säker & Trygg förening!
Facebook
Twitter