Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rockneby Idrottsklubb
Norra Möres stolthet

Vi måste vara kyliga!
2019-04-17
Idag är det premiärdags för våra herrar. Efter en lång och kall försäsong så beger vi oss ut på Dampevallens fina gräs och kickar igång säsongen 2019. På andra sidan står Långemåla IF och matchen börjar 18.30

Vi kör en lite annorlunda approach på hur vi presenterar seriematcherna. Som ni vet har vi tidigare stämt av läget med tränarna inför våra matcher på försäsongen. Nu när serien drar igång är tanken att vi ska ta tempen på någon spelare från våra representationslag. 

Först ut är vår nya mittback Markus Abramsson.

Ny för i år hur har du kommit in i laget?
Kommit in fantastiskt bra i laget. Det är ett väldigt välkomnande gäng och vi har det fantastiskt roligt i omklädningsrummet.

Premiär i din nya klubb, vad tror du om dagens resultat?
Jag har verkligen längtat efter det här, det var ju ett tag sen jag lirade seriespel. Jag tror absolut att vi täpper igen där bak och bara vi kommer igång med målgörandet direkt så tror jag 3 poäng inte är långt borta. Vi vinner med 3-0.

Vad tror du blir viktigast för oss idag?
Det viktigaste idag är våra ledord som vanligt och bara vi håller oss kyliga och disciplinerade så kommer vi att vinna. Det gäller att inte ta ut segern i förväg bara så kommer det att gå fint.

Tack Markus och lycka till i premiären idag!

Forza Byn

// Redaktionen
Summering försäsong 2019 (Dam)
2019-04-16
Nu närmar sig premiären på Dampevallen och vi sätter härmed punkt för vår försäsong 2019. Det har varit en lite annorlunda försäsong med en del inomhusfotboll, skador och andra anledningar som har gjort att vi har tappat lite spelare i år. 
När vi inledde året så fanns många spelare från förra året tillgängliga, men några oväntade omständigheter gjorde så att vi fick ta in nya spelare.
Det positiva är att de nya spelarna som har kommit in har gjort det bra och även snabbt kommit in i gruppen. 

Nu när vi har varit utomhus och spelat så har träningarna flutit på väldigt bra, det vi har fokuserat på främst är bollkontroll och bolltrygghet och att vi ska våga rulla mer boll mellan varandra. Den här typen av träningar är inte alltid roliga och i längden kan det lätt bli tråkigt men på sikt kommer vi få väldigt stor nytta av det då vi kommer utveckla vårt spel med boll och känna oss mer trygga.

Vi har även varit med i Toyota Cup där vi hamnade i en väldigt tuff grupp. Vi hade tre bra lag i vår grupp och det visade sig på resultatet. Det gav oss dock chansen att se vilka utmaningar vi hade i år och på grund av det fick vi möjligheten att ta tag i detta i ett tidigt skede.

Stundtals har vi visat prov på fin fotboll och vi kommer att fortsätta arbeta med att ha längre perioder i match där vi behåller boll inom laget och bygger ett spel. 

Vi avslutade försäsongen med ett träningsläger i Borgholm där vi hade två träningar och en diskussion om roller. Det var ett viktigt och givande inslag.

Sista matchen spelade vi på söndagen (12 April) mot IFK Borgholm (Div 3). Det var ett riktigt test för oss innan premiären och vi har mycket positivt som vi kan ta med oss från den matchen. Första 45 så höll vi jämna steg med Borgholm och det stod 0-0 i paus. Med lite marginal hade vi också kunnat ta ledningen i slutet på första halvlek. 

I andra halvlek börjar Borgholm slå mer långa bollar på sina anfallare och det ger resultat. Vi förlorar matchen med 3-0 men trots resultatet så ser strukturen defensivt mycket bättre ut. Vi har bra intentioner matchen igenom och det märks att vi har tagit stora steg i rätt riktning. Vi hade perioder i matchen där vi flyttar boll mellan lagdelarna, vi är rejäla i närkamperna och vi skapar några målchanser.

En bra känsla i truppen både före och efter match, det vi också ska ta med oss under vinterns försäsong är att trots en del motgångar har vi stått stadigt när det har blåst och det har gjort oss starkare som lag. Alla spelare har steppat upp och tagit ansvar, inte gett upp utan visat en härlig inställning som vi tar med oss in i serien i år.

Nu ser vi framemot seriepremiären den 23 April på Dampevallen mot Runsten/Möckleby B.
18:45 blåser domaren igång vår säsong 2019 och vi hoppas att så många som möjligt kan vara med och stötta oss.

Väl mött
Ledarna RIK Dam
Anmälan fotbollshelg 2019
2019-04-15

Härmed öppnar vi anmälan till Rockneby IK:s fotbollshelg 2019.

 

Rockneby IK arrangerar en helg på Dampevallen fylld med fotboll, lek, kompisar m.m för barn och ungdomar födda -07 till -12. Ambitionen är som föregående år att erbjuda deltagarna ett varierat innehåll och mycket glädje under dessa dagar. En lättare lunch kommer serveras båda dagarna.

 

- Varje dag mellan ca: kl 9-13 den 25-26 maj.

- För barn och ungdomar födda 2007-2012

- Kostnad 300 kr inkl. lunch, tröja & boll.


Anmälan gör ni senast 5 maj via länken nedan.

 

Glöm inte att både anmäla via länken OCH

göra en inbetalning via swish till 0708-901 531 (Peter Persson)

märk inbetalning med ert barns namn tex Zlatan Ibrahimovic

 

Anmälan RIK:s fotbollshelg 2019


Ert barn anses anmält först vid inbetald anmälningsavgift.

Anmälan är bindande.

 

Är du kille/tjej, nybörjare/aktiv eller aktiv i annan förening spelar ingen roll. Alla är lika välkomna till sommarens spännande fotbollsäventyr på Dampevallen i Rockneby.

 

Vid frågor kontakta Peter Persson  0708901531

 

Varmt välkomna!

Rockneby IK


Summering försäsong 2019 (Herr)
2019-04-09

Nu är genrepet för herrarna avklarat och det återstår endast 2 träningar och ett träningsläger innan det är dags för seriepremiär den 17 april 18.30 på Dampevallen mot Långemåla IF.

 

Vi mötte i genrepet Flerohopps GoIF på gräs och matchen slutade 0–0. Innan vi börjar med analysen av matchen vill vi nämna att båda lagen bjöd på en väldigt stabil insats. Speciellt defensivt där inget av lagen släppte till några jättevassa chanser.

 

Defensivt gör vi en stabil kollektiv insats där vi inte lämnar stora ytor mellan lagdelarna utan är väldigt samlade och kompakta. Individuellt defensivt hade vi lite problem inledningsvis men vi växte in i det rätt så snabbt, efter cirka 10–15 minuter såg även det bättre ut.

 

I slutet av matchen hade båda lagen problem med avståndet mellan lagdelarna. Känslan var att tröttheten tog över mer än att det var brist på disciplin eller dåligt försvarsspel. Inget konstigt med det eftersom vi inte fick vila så mycket med boll under matchen för att vi spelade ett rakare spel med omställningar.

 

Offensivt gör vi en okej match, vi ville snabbt få bollen till spelyta två och försöka etablera spel högre upp i banan innan vi skulle gå till avslut. Där lyckades vi inte riktigt som vi önskade utan det blev mer rakt hela vägen. Det är inget fel med det men tyvärr tog orken slut i slutet av matchen och då tappar vi så klart kvalité i det offensiva spelet.

 

Det vi hade önskat är lite mer kontrollerat bollinnehav under vissa perioder i matchen, dels för att ge oss en chans att återhämta oss och få vila med boll samt att vi då också kan bedriva vårt anfallsspel med mer kvalité.

 

Det skapades aldrig några jätteheta chanser från något av lagen och matchen slutade därför rättvist mållöst.

 

Angående försäsongen får vi vara nöjda med hur det såg ut som helhet. Vi snittade 18 man mellan januari och idag (April). Vi var aldrig färre än 14 och som mest var vi 23 på träningarna. Det har gett oss bra förutsättningar att bedriva träningar som vi i ledarstaben ville. Vi har tagit stora steg framåt både i det individuella och kollektiva spelet. Det vi har jobbat med har vi jobbat på med bra utifrån våra ledord (Vilja-Disciplin-Hårt arbete) och principer, hur vi vill spela fotboll 2019. Nu hoppas vi att allt detta ska fortsätta när seriespelet drar igång och att vi kan summera 2019 på ett bra sätt.

 

Under försäsongen har vi spelat tre träningsmatcher mot division 5 motstånd: Mörbylånga, Kalmar AIK och Flerohopp. Vi har även spelat tre matcher i Toyota Cup där vi mötte: Läckeby, Ljungbyholm och Möre.

 

Mörbylånga (div 5) – Rockneby 1–1

Rockneby – Kalmar AIK (div 5) 4–0

Flerohopp (div 5) – Rockneby 0–0

Läckeby (div 6) – Rockneby 4–3

Rockneby – Möre (div 5) 1–0

Ljungbyholm (div 5) – Rockneby 2–1

 

Summa summarum blev det 2 oavgjorda, 2 vinster och 2 förluster. 10 gjorda mål och 7 insläppta en målskillnad på +3 och de flesta matcher har det sett bra ut förutom första 20 mot Läckeby.

Tack så länge och förhoppningsvis fortsätter vi jobba hårt för att nå våra mål som vi satte den 5 november 2018 och att alla individer ska bidra för Rockneby IK:s bästa där laget prioriteras före individen. Nu fortsätter vi bygga vidare på ett starkt och hållbart Rockneby IK.

 

Hoppas vi får mycket stöd på onsdag den 17 april 18.30 då det är seriepremiär mot Långemåla IF på vårt fina Dampevallen.

 

Forza Byn

Ledarstaben

Inför Flerohopps GoIF (Herr)
2019-04-04
Efter en period utan matcher är det åter dags att kliva på matchandet. Två veckor kvar till premiären och vi ska känna lite på gräs.

Truppstatus
Väldigt många som är i träning och konkurrenssituationen är väldigt stor. Mellan 20-23 spelare som är igång och tränar så det är ingen lätt uppgift att slå sig in i en 14-manna trupp. Men det är perfekt förutsättningar för att göra ett bra jobb som tränare.

Veckan som varit
Första veckan hemma i Rockneby och längtan till första grästräningen var enorm. Det mesta handlade om att komma igång på gräs och att göra övergången mellan konstgräs och gräs så bra som möjligt.

Fokus
Nu när vi börjar närma oss seriepremiären börjar vi fokusera mer på detaljer och helheten på det vi har gjort under försäsongen. Sen är det alltid extra spännande att spela på gräs, försöka minimera de tekniska misstagen som lär uppstå med tanke på övergången från konstgräs till gräs.

Truppen
Robban, Hugo, Markus, Martin, Oscar, Vedde, Ralle, Hampus, Johannes, Vernes, Soukie, Saif, Ludde och Kevin.
Samlingsplats: Åkrahäll sporthall
Samlingstid: 17.00
Matchstart: 18.30 Grönmovallen, Nybro

Vi ses där
Toni
Idag börjar Rockneby IK träna på gräs
2019-04-01
Från och med idag så börjar föreningens lag träna på Gamla IP. Först ut är PF09, nu är säsongen några stenkast bort. 

Vi tackar Ramirent för lånet av lift och Johannes i herrlaget som hjälpte oss att sätta upp nya lampor i helgen.

Vi vill även rikta ett tack till Rockneby Transport som hjälper oss flytta målen mellan planerna. 

Forza Byn!
Biljetter till premiären!
2019-03-31
Tack Barometern för biljetterna till premiären i allsvenskan mellan Kalmar FF och Sirius

Föreningsförsäjning - Grillkol
2019-03-27 18:00

Under vecka 13 börjar vi dela ut försäljningskataloger till våra lag där man hittar information om de olika produkterna som vi ska sälja.


Du som säljare väljer själv om du vill ta betalt vid försäljning eller vid leverans till kund. Viktigt är att när du hämtar ut din beställning så ska produkterna betalas!

(Helst via swish). Vill du inte ligga ute med pengar så tar du alltså betalt direkt av kund.


Styrelsens förhoppning är en försäljning av tre påsar grillkol per hushåll, vilket skulle generera en förtjänst till Rockneby IK på drygt 20 000 kronor. Det motsvara ungefär vad klubbens kostnad är för förbrukningsmaterial under ett helt år.


Tidsplan

v.13 - Utdelning av kataloger och start av försäljning.

v.16 - Lämna in din sammanställning av försäljningen till lagansvarig

senast fredag 19 april. (finns på baksidan)
Lagansvarig sammanställer lagets försäljning och vidarebefordrar den till

undertecknad alternativ lämnar den i klubbhuset senast söndag 21 april.v.17 -Beställning går iväg.
v.19 - Leverans, produkterna hämtas av respektive försäljare på Dampevallen. Info om dagar och tider kommer senare.


Lycka till med försäljningen!

Peter Persson

0708-901 531


Chanskavalkad utan resultat
2019-03-24

Igår förlorade vi sista gruppmatchen i Toyota cup där vi ställdes mot Ljungbyholms Goif. Slutresultatet blev 2-1 i och med det var det slut för vår del i cupen. Ljungbyholms Goif gick vidare och vi önskar de grattis och lycka till.

 

Första halvlek var inget vidare spel från något av lagen på plan men Ljungbyholm kändes snäppet stabilare än oss. Chansmässigt tycker jag att det är vi som i första halvlek skapar de vassaste lägena men ändå går vi in i andra halvlek med underläge 2-0. Låter kanske konstigt och hade Ljungbyholm även förvaltat straffen de fick hade det till och med stått 3-0. Väldigt orimligt enligt mig med tanke på vad båda lagen presterade och trots att Ljungbyholm var stabilare än oss i första halvlek så är det långt ifrån rättvist med 2-0.


I första halvlek släpper vi in två mål som enligt mig får ses som individuella misstag eller missbedömningar, det är sådant som händer och kommer säkert att hända igen eftersom alla gör individuella misstag. Däremot på vissa positioner syns det mer än på andra positioner, och det är något man får leva med.

 

Andra halvlek gör vi några ändringar och är tydligare hur vi vill komma till avslut. Samtliga som var på plan och de som kommer in gör en bra halvlek. Vi spelar oss fram med ett rakare spel än i första halvlek.

På motståndarnas planhalva skapar vi väldigt många bra chanser där vi kommer till avslut både genom inspel och djupled men gör endast ett mål. 


Målet vi gör är ett jättefint fotbollsmål där Vernes dribblar sig förbi på en kant och slår ett perfekt inspel som Soukie sätter dit. Förutom Soukie hade vi dessutom ytterligare tre spelare som befann sig i boxen vid samma tillfälle. 


Eftersom jag gör min egen reflektion av matchen så får jag ha min åsikt och är subjektiv när jag säger att vi hade tillräckligt med bra chanser för att vinna matchen. Däremot måste man såklart bli bättre på att förvalta alla målchanser och det gör vi inte idag. Delvis gör målvakten några väldigt bra räddningar och delvis saknas det kvalitet i sista momentet. 


Sammanfattning av cupen är att vi gör bra ifrån oss i alla tre matcher förutom de första 20 minuterna mot Läckeby Goif. Vi är stabila och om vi inte till och med är bättre så håller vi jämna steg med våra motståndare och det är något som glädjer oss. Vi tackar för oss vad det gäller cupspel i år och får fokusera på träningar och träningsmatcher de sista veckorna innan seriepremiär.// Toni K. 

Inför Ljungbyholms Goif (Herr)
2019-03-22
Matchstart 15.30 Ljungbyholms konstgräs
En högst spännande sista omgång lurar runt hörnet i Toyota Cup. Tre lag kan ta sig vidare ett kommer att göra det. Blir det BYN, Ljungbyholm eller Läckeby! Ruggigt spännande omgång tre i grupp 17!

Truppstatus
Vi har AJ, Kevin och Fredrik borta inför morgondagens drabbning.

Veckan som varit
Vi har jobbat mycket med bolltrygghet och grunderna i både försvars- och anfallsspel. Desto närmare vi kommer seriestart har vi börjat fila mer på detaljer i kombination med helheten. Viktigt att vi är jämna i både anfall och försvar. 

Fokus
Vi vill fortsätta hålla en jämn nivå som vi har gjort i de flesta matcherna och undvika att blanda för höga toppar med djupa dalar. Fokus blir helt enkelt på en jämnhet och stabil nivå.

Truppen: 
Robban, Hugo, Markus, Danne, Ralle, Vedde, Robin, Soukie, Johannes, Vernes, Saif, Ludde, Filip E och Martin

Samling: Ljungbyholms sporthall klockan 14.20
Matchstart: 15.30 Ljungbyholm, Ljungbyholms Konstgräs

Väl mött för en rafflande tillställning!

//
Redaktionen


Inför Smedby/Trekanten (Dam)
2019-03-18

Truppstatus:

Linnea långtidsskadad, Julia och Beata knäproblematik

 

Christer om matchen:

Vi tar med oss kämparviljan från senaste matchen och att vi inte ger upp. Smedby är ett bra lag som ligger i div 3 och det är ett fysiskt lag med många bra och snabba spelare. Det gäller för oss att hålla ihop laget och kämpa för varandra från start.

 

Fokus inför matchen:

Bollkontroll, vi måste börja transportera bollen mellan oss istället för att bara tjonga iväg den. Vi tränar just nu rätt mycket på just det här dels för att få ner lugnet och även för att få bort stressen när vi får bollen. En av de andra fokuspunkterna vi kommer ha är rörelse utan boll. Vi måste få in en rörelse och ta nya positioner när vi inte har boll för att hjälpa varandra och kunna få till rullet.

 

Truppen:

Carro J, Carina, Susanne, Mathilda K, Matilda J, Nikolina, Johanna S, Emma T, Sanna G, Emma E, Tina, Cassie, Bettan, Anna S, Ellen, Annie

 

Samling: 18.15 på Tingbyskans, Smedbys Idrottsplats

Matchstart: 19.15 Barkestorp, Konstgräsplan

Det var inte tur eller tillfällighet!
2019-03-17
Målskytten!

Innan matchen mot Möre BK hade vi en klar gameplan och vi var överens om hur vi ville spela. Defensivt skulle vi ligga kompakt och minimera ytor centralt och mellan våra lagdelar. Vi skulle inte heller lämna för stora ytor bakom backlinjen. Offensivt var tanken att direkt hitta spelyta 2 och därifrån hitta ytan bakom deras backlinje både centralt och via kanterna. För oss var det viktigt att variera snabba omställningar och ha bollinnehav med tålamod så att vi skulle få tillfällen för återhämtning. Vi ville även få motståndarna att röra sig på stora ytor.

 

Såhär i efterhand är vi nöjda efter gårdagens match där våra ledord vilja, disciplin och hårt arbete lyste igenom varenda spelare i Rocknebytröjan. Defensivt låg vi väldigt kompakt och var mycket aggressiva i vårt presspel, framförallt täckte vi farliga ytor och ytor som skulle prioriteras. Offensivt gör vi en okej match där våra offensiva spelare lägger ner ett stort jobb defensivt och då räcker inte orken till att utföra anfall med kvalitet. Däremot kommer vi till ett par lägen i både första och andra halvlek där vi kunde dödat matchen, tyvärr förvaltade vi inte dessa till fler gjorda mål framåt. Värt att nämna är att målet som vi gör är långt ifrån tur eller tillfällighet utan det är något som vi jobbat mycket med när vi tränat offensiv och avslut. Det var ett perfekt exempel där våra spelare gör en fantastisk prestation och gör 1–0 målet som även blir slutresultatet.

 

För att sammanfatta det hela gör vi en bra fotbollsmatch. Vi sliter och jobbar för varandra och det är något som lönar sig i längden. Vi måste bara hitta kontinuitet i våra prestationer så att vi inte blandar och ger från match till match. Dock ser det bättre och bättre ut och jag är säker på att vi kommer att kunna prestera på den nivån som vi gör mot Möre, Kaik och även som vi gjorde mot Mörbylånga. Det handlar om att träna hårt och göra sitt yttersta både på träningar och på matcher.

 

Målskytt: Ralle

Assist: Johannes

 

//

Redaktionen!

Byn
Nyheter från våra lag
Herr, 07/02 00:18 
Herr, 05/02 00:38 
 
Facebook
Twitter
Sponsorer
Säker och trygg förening