Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rockneby Idrottsklubb
Norra Möres stolthet
Lite ord från vår nya damtränare.
2018-11-21 11:37
Sedan ett par veckor så är det klart att Christer Nilsson kommer vara huvudtränare för vårat damlag 2019. 
Vid sin sida kommer han ha byns damlagsikon Niklas Peking Ulvenmark  som varit med sedan starten. 
Duon höllt sin första träning förra onsdagen och ikväll är det dax för ett uptakstmöte samt träning där nya och gamla spelare hälsas hjärtligt välkomna mötet startar kl 18:00 ikväll i klubbstugan. 

Rockneby ik vill rikta ett stort tack till Johannes Olsson för hans insatser som tränare för våra damer. Som lett till en enorm utveckling både resultat mässigt och framförallt fotbollsmässigt då vi idag har ett av Div4 passningsskickligaste lag. 

Nedan följer lite ord från nya tränaren Christer. 

Då var det dags att ta det stora steget ut i vuxen världen inom fotbollen, efter att varit med IFK Kalmars F02 och nu senast Assisterande i F17 så ser jag verkligen fram emot att få vara med om att utveckla detta lag. Fotboll för mig är teknik, passningssäkerhet, rörlighet och fys för att orka alla 90 minutrar plus tillägg. Vad som också är viktigt i en lagsport som fotboll är lagets sammanhållning och att man stöttar och pushar varandra på ett positivt sätt både när det går bra och dåligt.

Johannes och Niklas vet jag vill att Rockneby IK Dam ska bli ett spelande lag och tillsammans med Niklas så tänker vi fortsätta på den vägen och lägga in en hel del fys.

Den 21/11 kl 18.00-19.30 tänkte vi ha en liten upptaktsträff där vi diskuterar lite om året som varit och om året som kommer. Jag vill gärna att vi tar några extra minuter till att ta kort på alla spelare till hemsidan. Mötet kommer att vara i klubbstugan och efter så tränar vi i sporthallen.

Det blir även lite fika

Jag vill även tacka Johannes för ett väl utfört arbete med tjejerna.

Mvh Christer Nilsson

Bingolottos Julkalendrar och uppesittakväll
2018-11-16 19:15
Rockneby IK säljer Bingolotter till uppesittaren den 23 december. Gör en insats och var med och bidra till klubben och våra lag! Ni som köper lotter innan den 14 december kan få er lott hem till dörren. Ta en kontakt med Tobbe Rockmark för överenskommelse av tid! (0768752504)

P.s Ni glömmer inte bort heller att klubben i år säljer Bingolottos Julkalender för endast 100 kr där hälften går in i verksamheten. Vid intresse för dessa kontakta Tobbe!
En tillbakablick på fotbollsåret 2018.
2018-10-30 09:20
Hösten är här snart kommer vintern och tomten är på väg. 
Det har nu blivit dax att se tillbaka på fotbollsåret som varit. 
Vi börjar med våra seniorer. 
Damlaget som startades upp förra året har fortsatt den fina utvecklingen av att bli ett spelande lag och har iår fått ta sin första historiska seger. Det blev till sist en sjunde plats och 10 inspelade poäng. 
Herrlaget var in i det sista med och slogs om en kvalplats uppåt tyvärr räckte det inte hela vägen utan slutade med en femteplats och 28 inspelade poäng. 
Nu laddar båda lagen om inför 2019 med förhoppningar om ännu bättre resultat. 

Ungdomssidan. 
När vi nu kommer till klubbens framtid så är det en fortsatt glädjande utveckling då vi blir fler lag och fler aktiva på ungdomsidan. 
Vi har just nu över 120 aktiva ungdomar fördelade på 6 olika lag. 
Vi vågar nog sticka ut hakan och säga att vi är påväg att bli en av de största ungdomsverksamheterna ute på landsbygden. 
Detta hade inte varit möjligt utan våra fantastiska ledare och föräldrar stort tack till er alla. 
05,06,07-laget har iår spelat 7manna i kompisligan. 
09-laget har tillsammans med vårat 10-lag spelat i hossmoligan för de olika åldrarna. 
11-laget har under året lagt mer och mer fokus på fotbollen och lirat en del träningsmatcher. För att nästa år vara laddade för att börja spela i hossmoligan. 
12-laget här har killarna och tjejerna fortfarande stort fokus på lek och rörelse med och utan boll men de har även fått testa på att spela sina första matcher både 3-manna och 5-manna. 
13-laget våra yngsta förmågor som startades upp under våren här är det fullt fokus på lek och rörelse med och utan boll. Samt glädjen att hitta på något med sina nya och gamla kompisar på en stor gräsmatta. 

Så nu kryper vi snart in i varma sköna sporthallar och drar igång lite inomhus fotboll. 
Än en gång ett stort tack till aktiva,ledare och alla andra som under året hjälpt oss att aktivera unga och gamla i och runt BYN. 
Varma fotbollssändningar 
ROCKNEBY IKs fotbollssektion 
Några inledande ord och tankar från vår nya tränare.
2018-10-24 20:53
Jag vill börja med att tacka för hjärtligt välkomnade jag fick av klubben och för de fina orden jag fick både från föreningens sida och Fredrik Carlsson, tack en gång till.
Varför blev det Rockneby IK ?
Jag ska vara ärlig och säga av de klubbar som jag hade kontakt med och det är lag från div.6 till div.4 så fick jag bästa intryck av Rockneby IK som förening, och jag kan ge några exempel

framför allt en levande förening där det händer mycket runt om själva klubben.
Ungdomsverksamhet som bara växer o blir både större och bredare.

klubben ger otroligt fina förutsättningar för sina spelare.
Klubben vill framåt, vill avancera och skapa bra förutsättningar för unga som kommer upp.
Väldigt viktigt med både dam- och herrlag.

En stomme i truppen som har en bra koppling med byn.
Min förhoppning och önskan är att alla väljer att fortsätta i Rockneby IK där vi kommer att jobba mot gemensamma mål.
Vi kommer att ha ett informationsmöte den 5e November mellan kl.18-20 och en inomhusträning mellan 20.30 till 22.00 i Rockneby sporthall.

Möte kommer att bestå av :
Presentation 
Ledarskap/ledord
Ledarstab 2019
Hur vi ser på Rockneby IK och vad vi kan erbjuda
våra mål och ambition 2019
Vad erbjuder vi

Krav, ansvar för spelare 2019
Frågor till spelarna
Övrigt / frågor 
Fika såklart.

Inomhusträning mellan 20.30 till 22.00.

Välkomna 
Mvh Toni Kujundzic
Fredriks tankar om åren som tränare och hans framtid.
2018-10-24 19:05
Då är det dags att tacka för lite drygt tre, magiska år som huvudansvarig för herrlaget i denna fantastiska klubb. Det har varit en tid som minst sagt aldrig har varit tråkig, men alltid utmanande.

När jag började som ledare i klubben, 21 år gammal, var situationen ytterst turbulent. Vi hade i stort sett knappt manskap för att kunna spela en match, medan vi just nu har ett helt gäng med spelare, vilket är väldigt glädjande. Det har fantastiskt inspirerande och lärorika år, och de stegen vi har tagit både som grupp, och speltekniskt som lag är sagolika. Spelargruppen har varit föredömlig, och alltid en källa till glädje och energi, men mitt beslut att inte förlänga kontraktet växte fram under säsongens gång. Jag känner mig helt enkelt klar som ledare i Rockneby IK för tillfället, och vad framtiden som ledare har att utvisa vet jag inte. Jag får helt enkelt tid att vidareutbilda mig och förkovra mig, vilket alltid är nyttigt. Eftersom jag ska fortsätta att spela i den gröna tröjan kommer jag dock att bibehålla kontakten med er, och detta är fantastiskt (i alla fall för egen del).

Nu börjar ett nytt kapitel med Toni som tränare, och jag kan garantera er att det kommer bli utvecklande, inspirerande och lärorikt för alla. Jag tror inte att klubben hade kunnat göra en bättre rekrytering, och det är bara att lyfta på hatten för de som har skött rekryteringsprocessen.

Jag vill först och främst tacka alla ledare och spelare som varit i klubben under min tid, men ett extra tack till Richard Andersson och Roberth Engdahl, som dels trodde på att ta in en 21-årig huvudtränare som knappt var torr bakom öronen, men som också alltid har bistått med hjälp, och annat nyttigt för att jag ska kunna göra mitt jobb på bästa möjliga sätt.

Nu taggar vi inför säsongen 2019!

Fredrik.
Ny tränare klar för herrarna.
2018-10-24 11:13

Rockneby IK gjorde igår kväll klart med ny tränare för vårat herrlag.

Efter mer än 3år med Fredrik Carlsson som huvudtränare är det nu dags för ett nytt ansikte att lotsa de gröna hjältarna i BYN.

Rockneby IK vill passa på att tacka Fredrik för hans insater under dessa år både vid sidan av planen och på planen och ser fram emot att återigen få se en fantastiskt duktig spelare göra en nystart ute på planen som spelare.

1000-TACK Fredrik för ditt engagemang och hjärta för fotbollen och BYN.

 

Tränare för Rockneby IK 2019 kommer Toni Kujunzic att vara.

Tonie är inte ett helt obekant ansikte nere på Dampevallen då han var med och spelade i BYN under våren 2018.

Han har innan varit tränare för bland annat Nickebo IK, Smedby Boik och Nybro IF.

Vi har även glädjen att meddela att eldsjälarna Anders "Elof" Elofsson samt Stefan "Stiffe" Bengtsson kommer vara en viktig del i ledarteamet även under 2019.

 

Fotbollsektionens komentarer angående den nya tränaren.

Efter ett par hektiska veckor där vi träffat flera tänkbara tränare känns det både glädjande och jädrigt spännande att det gick i lås med Toni.

Toni kommer in med en härlig energi och engagemang och ett nytänkande som vi inte bara tror kommer föra seniorverksamheten vidare utan även hela klubben.

Det märktes redan under den korta tiden han var här som spelare att han besitter stora ledaregenskaper och en rak och tydlig tanke.

Det har varit ett par spännade veckor där vi fått ett bevis på att det hårda jobbet Richard Andersson lagt ner runt seniorfotbollen för att utveckla och göra allt proffsigare nu bär frukt då vi fått mycket positiv feedback under intervjuerna om hur välskött och vilken nivå vi erbjuder spelare och ledare i klubben.

 

Vi kommer senare under dagen/kvällen återkomma med mer komentarer från Fredrik och Toni

Rocknebyloppet
2018-08-24 22:02
Imorgon kl 11.00 går starten till den första starten av den 2:a upplagan av Rocknebyloppet.
Anmälan online kommer vara öppen till kl 9.00 imorgon efter det så kan man komma ner till Dampevallen och anmäla sig på plats.

Det kommer även vara en sportloppis där man förhoppningsvis kan göra sig ett fynd. 

Varmt välkomna!
Bynlåten
Nyheter från våra lag
PF09, 14/11 10:45 
PF10, 09/08 09:31 
PF09, 07/08 17:35 
PF13, 24/07 10:31 
 
En Säker & Trygg förening!