SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rockneby Idrottsklubb
Norra Möres stolthet
Damer

Mars - April
2022-04-25 16:27

Jag har inte varit så het på att uppdatera här på hemsidan för att det har varit mycket att göra, men här kommer en snabb sammanfattning från Mars till vår Seriepremiär igår den 24 April!

Vi har kört på rätt hårt ute på Gasten med våra pass innehållandes mycket boll. Vi har försökt hitta en balans för hur vi vill spela och byggt träningarna därefter.

Första träningsmatchen spelade vi den 6/3 mot Glömminge-Algutsrum på Talludens Konstgräs nere i Färjestaden. En förlust där med 3-0 men vi slet på och försökte implementera vårt sätt att spela fotboll. Vi la mycket fokus på speluppbyggnaden men kom aldrig riktigt loss framåt. 3 mål bakåt kan vi inte säga mycket om utan vi gick vidare.

Toyota Cup stod näst på schemat och där mötte vi i första matchen Rödsle borta på Oskarshamn Arenas Konstgräs. Vi tar taktpinnen och är väldigt bra i spelet och denna gången skapar vi även chanser framåt men utan resultat.

0-0 i halvtid men vi får en drömstart på andra halvlek genom att Mandy snappar upp en dålig hemmåtpass och utanför deras straffområde sätter bollen i bortre krysset, välförtjänt. Tyvärr tappar vi matchen i slutet, ett resultat av att dom går all-in för att kvittera och det lyckas dom med genom lite flipperspel annars var Åsa i målet väldigt stabil i sin debut.

1-1 stod sig sedan matchen ut och iom att det är cup så avslutade vi med en straffläggning. Förlust där med 4-2.

Andra matchen i Toyota Cup spelades mot Timmernabben ute på Ljungbyholms konstgräs. Återigen en match där vi är bra i uppspelen men inte riktigt kommer loss offensivt. Vi gör 1-0 genom att Alicia fyller på vänsterkanten och kommer runt och slår ett fint inlägg som Elin dyker upp vid bortre och bombar in. Men det blir 1-1 genom att dom slår en kort höra som vi inte är redo på och sedan skickas bollen in mot mål och styrs på spelare vilket gjorde det otagbart för Klara som var målvakt för dagen.

4 Träningar kvar till premiären och då vässade vi till oss och höjde intensiteten på träningarna för att slipa till ordentligt inför starten på serien.

Seriepremiär den 24/4 borta på Rödeby AIF på Åvallen. En blåsig med solig dag på deras konstgräs. Matchen började med att vi tar tag i den rejält och skapar flera bra chanser framåt och är oerhört bra med bollen, tyvärr får vi dock inte in den i målet utan träffar ribban och skapar några halvchanser men vi kontrollerar spelet. Det är då 0-1 kommer, vi släpper till en frispark på mittplan efter att bollen studsat på en arm, där är det lite stök och dom lyckas få in den i målet, lite surt, men vi jobbade vidare. 1-1 skulle komma och det på en hörna, Martina skickar in den och Åsa hoppar en meter upp i luften och tycker bollen i bortre krysset med pannan - ett klassmål. Resultatet står sig ut till halvtidspausen.

Andra halvlek startar vi lika bra som vi spelat första, vi är bra med boll och kommer ofta med fart framåt. 2-1 kommer också genom att Elin spelar en boll snett innåt bakåt (en klassiker) till Susanne som utanför straffområdet avlossar på ett tillslag och skruvar in den i nättaket - pang bom! Efter det körde vi på och 3-1 kommer tillslut av att Mandy letat sig ut på högerkanten och slår en hård boll längs backen som går förbi alla utom Annie som står helt ensam på bortre stolpen och slår in den i öppet mål. Efter 3-1 känns det lite lugnare och vi kan ta det lite mer defensivt och rider ut matchen och säkrar segern i seriepremiären.

För att sammanfatta en fantastiskt genomför match där vi använder flera bitar av det vi tränat på och det var kul att var synkade i lagdelarna. Men man är aldrig bättre än den senaste matchen så nu tar vi nya tag och siktar på Hemmapremiären på dampevallen den 2 Maj då vi möter Team Södermöre B med avspark kl.19.


Nyhetsarkiv
2022 Avslutat2022-11-19 12:09
Mars - April2022-04-25 16:27
9/2-20222022-02-09 20:27
 
Facebook
Sponsorer
Säker och trygg förening