SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rockneby Idrottsklubb
Norra Möres stolthet
Damer

Rockneby IK Damlag - Division 3

Ett lag där vi sätter laget i fokus och har glädjen till fotbollen genom hårt arbete, lagmoral och sammarbete.

Vid frågor kontaka Tränare Johannes 0702180330

Mars - April
2022-04-25 16:27

Jag har inte varit så het på att uppdatera här på hemsidan för att det har varit mycket att göra, men här kommer en snabb sammanfattning från Mars till vår Seriepremiär igår den 24 April!

Vi har kört på rätt hårt ute på Gasten med våra pass innehållandes mycket boll. Vi har försökt hitta en balans för hur vi vill spela och byggt träningarna därefter.

Första träningsmatchen spelade vi den 6/3 mot Glömminge-Algutsrum på Talludens Konstgräs nere i Färjestaden. En förlust där med 3-0 men vi slet på och försökte implementera vårt sätt att spela fotboll. Vi la mycket fokus på speluppbyggnaden men kom aldrig riktigt loss framåt. 3 mål bakåt kan vi inte säga mycket om utan vi gick vidare.

Toyota Cup stod näst på schemat och där mötte vi i första matchen Rödsle borta på Oskarshamn Arenas Konstgräs. Vi tar taktpinnen och är väldigt bra i spelet och denna gången skapar vi även chanser framåt men utan resultat.

0-0 i halvtid men vi får en drömstart på andra halvlek genom att Mandy snappar upp en dålig hemmåtpass och utanför deras straffområde sätter bollen i bortre krysset, välförtjänt. Tyvärr tappar vi matchen i slutet, ett resultat av att dom går all-in för att kvittera och det lyckas dom med genom lite flipperspel annars var Åsa i målet väldigt stabil i sin debut.

1-1 stod sig sedan matchen ut och iom att det är cup så avslutade vi med en straffläggning. Förlust där med 4-2.

Andra matchen i Toyota Cup spelades mot Timmernabben ute på Ljungbyholms konstgräs. Återigen en match där vi är bra i uppspelen men inte riktigt kommer loss offensivt. Vi gör 1-0 genom att Alicia fyller på vänsterkanten och kommer runt och slår ett fint inlägg som Elin dyker upp vid bortre och bombar in. Men det blir 1-1 genom att dom slår en kort höra som vi inte är redo på och sedan skickas bollen in mot mål och styrs på spelare vilket gjorde det otagbart för Klara som var målvakt för dagen.

4 Träningar kvar till premiären och då vässade vi till oss och höjde intensiteten på träningarna för att slipa till ordentligt inför starten på serien.

Seriepremiär den 24/4 borta på Rödeby AIF på Åvallen. En blåsig med solig dag på deras konstgräs. Matchen började med att vi tar tag i den rejält och skapar flera bra chanser framåt och är oerhört bra med bollen, tyvärr får vi dock inte in den i målet utan träffar ribban och skapar några halvchanser men vi kontrollerar spelet. Det är då 0-1 kommer, vi släpper till en frispark på mittplan efter att bollen studsat på en arm, där är det lite stök och dom lyckas få in den i målet, lite surt, men vi jobbade vidare. 1-1 skulle komma och det på en hörna, Martina skickar in den och Åsa hoppar en meter upp i luften och tycker bollen i bortre krysset med pannan - ett klassmål. Resultatet står sig ut till halvtidspausen.

Andra halvlek startar vi lika bra som vi spelat första, vi är bra med boll och kommer ofta med fart framåt. 2-1 kommer också genom att Elin spelar en boll snett innåt bakåt (en klassiker) till Susanne som utanför straffområdet avlossar på ett tillslag och skruvar in den i nättaket - pang bom! Efter det körde vi på och 3-1 kommer tillslut av att Mandy letat sig ut på högerkanten och slår en hård boll längs backen som går förbi alla utom Annie som står helt ensam på bortre stolpen och slår in den i öppet mål. Efter 3-1 känns det lite lugnare och vi kan ta det lite mer defensivt och rider ut matchen och säkrar segern i seriepremiären.

För att sammanfatta en fantastiskt genomför match där vi använder flera bitar av det vi tränat på och det var kul att var synkade i lagdelarna. Men man är aldrig bättre än den senaste matchen så nu tar vi nya tag och siktar på Hemmapremiären på dampevallen den 2 Maj då vi möter Team Södermöre B med avspark kl.19.

Upptaktsmöte, Padel och Mat
2022-02-13 20:12
Upptaktsmöte, Padel och Mat

Idag hade vi ett upptaktsmöte där vi gick igenom våra förutsättningar och mål för säsongen 2022, det blev väldigt givande och ett bra snack med många bra idéer och förslag som lyftes fram. Nu gäller det att försöka förverkliga idéerna vi gnuggat fram.


Efter mötet begav vi oss mot Vamos Padel där det spelades en storslagen turnering, det märktes att det var prestige men även väldigt mycket kul i en annan sport inte alla är vana vid.


Sen blev det burgare på Vamos, ett välbehövligt och bra avslut på en fin söndag. Nu tar vi nya tag inför vecka 7 som innehåller träningar, samma tider som vanligt, och vi närmar oss årets första träningsmatcher som kommer bli oerhört roligt efter 2 lite knepiga år med covid och allt det inneburit för försäsong och fotbollen i övrigt.


GASTEN
Måndag: 20.00-21.30
Onsdag 18.30-20.00

/Johannes, Tränare Rockneby Ik Dam
0702180330

9/2-2022
2022-02-09 20:27

6 Träningar avklarade samt 2 tuffa fyspass och vi har nu kommit en bit in i Februari. Om ett par veckor börjar vi spela träningmatcher, vilket man är oerhört förväntasfull inför.

Men vi hade behövt tillskott, det är alltid kul med nytt folk och alla spelare är givetvis välkomna, men är du målvakt så är det ett litet plus.

/Johannes

Nu är vi igång med säsong 2022
2022-01-26 21:14

Äntligen är vi igång med försäsong inför 2022. Tiderna vi har i år är:
GASTEN
Måndag 20.00-21.30
Onsdag 18.30-20.00

Vi ska även fylla på med ett fyspass på lördagarna för att komma i extra god form.

Träningarna är inte på något sätt stänga utan vill man komma och känna på det är man mer än välkommen att kontaka mig på 0702180330.

/Johannes, Tränare Rockneby IK Dam

Kommande matcher
Spelade matcher
Mån 20/6 19:00
4 - 0  
Ons 15/6 19:30
2 - 4  
Sön 12/6 17:00
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rockneby Idrottsklubb, 28/03 13:55 
Rockneby Idrottsklubb, 13/02 18:16 
Rockneby Idrottsklubb, 28/10 10:45 
Rockneby Idrottsklubb, 04/10 15:19 
Rockneby Idrottsklubb, 28/05 14:27 
Rockneby Idrottsklubb, 27/04 16:25 
 
Facebook
Twitter
Sponsorer