Rockneby Idrottsklubb
Norra Möres stolthet

Byn ger styrkebesked!
2019-03-03
Första målet i byn redan i andra matchen det är värt en bild. Glad är han också!

Igår spelade vi träningsmatch mot Kalmar AIK även kända som klubben. Det har ni nog inte missat om ni har följt våra flöden de senaste dagarna. En väldigt bra träningsmatch för vår del då det ännu en gång är en motståndare från en högre division (Division 5).

Matchen började avvaktande från vår sida där vi försökte ligga rätt i våra positioner och inledningsvis hitta tryggheten. Klubben öppnade piggt och försökte trycka ner oss, men vi stod upp bra med ett samlat försvarsspel.

I speluppbyggnaden ville vi spela oss fram från första till sista lagdel. Klubben stod då väldigt högt med sitt lag och vi hade problem i första halvlek att ta oss förbi första pressen, några gånger kunde vi blivit hårt straffade då vi tappade boll djupt ner på vår planhalva. Värt att notera är Robbans kvalificerade räddning i första halvlek där klubben kom till avslut efter bolltapp från oss.

Vi själva tog oss till ett flertal bra chanser i första halvlek men där avsluten inte var tillräckligt bra. I halvlek var vi dock rätt så nöjda. Vi låg rätt i försvarsspelet och förutom två riktigt bra chanser som klubben hade släppte vi inte igenom så mycket mer.

Vi var nöjda med de chanser vi lyckades skapa framåt och var överens att så länge vi skapar chanser så kommer det komma mål, och så blev det i andra.

Andra halvlek bytte klubben en hel del i sin startelva och tappade väldigt mycket struktur i sitt spel från första halvlek. Som lag hade vi mycket mer tid på oss med boll och hade ett bättre bollinnehav än i första halvlek.

Vi kunde ta oss förbi deras första press och etablera vårt spel. Första målet kom efter att Vernes tog sig förbi sin motståndare på vänsterkanten och spelade fram bollen till Ali Soukie som lätt kunde rulla in 1–0. Innan 2–0 kom hade vi en bra period där vi hade längre tid med bollen inom laget och kunde ta oss in på deras planhalva.

Väl där tappade vi tyvärr bollen MEN genom direkt återerövring vann vi bollen högt upp på deras planhalva, och 2–0 var ett faktum. Ett väldigt fint avslut från Hugo och vi utökade ledningen.

Tredjemålet kom efter frispark från Ralle där målvakten lämnar en retur som Ludde rullar in väldigt behärskat och 3–0 satt väldigt rättvist.

4–0 kom i sista matchminuten, en väldigt bra slagen hörna av Ralle där Mackan kommer i fart och trycker in sista bollen med en nick innan domaren blåser av matchen för dagen.

Vi får vara nöjda med dagens match där vi kom till flertalet bra chanser, speciellt på vår vänsterkant där Vernes kommer runt gång på gång men där vi inte är tillräckligt effektiva. Det får vi jobba med till nästa vecka. Ralle gör två assist på fasta situationer och visar prov på en farlig vänsterdoja i år igen.

Vi hade dock problem med vår speluppbyggnad i första halvlek så vi får prata om hur vi ska förbättra det till nästa match.

Försvarsspelet var väldigt stabilt, både i det kollektiva men också individuellt. Så vi ska ta med oss den delen och fortsätta med det.

I förra matchen hade vi svårigheter med återerövringen av boll. Vi jobbade mycket med det under veckan och det såg mycket bättre ut, inte minst eftersom 2–0 kom till efter en direkt återerövring!

Nästa vecka börjar Hyundai cup för oss och inleds med en derbymatch mot Läckeby GOIF den 10/3 kl. 14.30 på Fjölebro. Den vill ni inte missa, historiskt sett alltid heta möten med mycket känslor.

Imorgon får ni en analys av damlagets match mot Timmernabben/M-ås en förlust med 6-1. Följ oss på våra sociala kanaler för kontinuerliga updates! Twitter @ikbyn Instagram @ikbyn & Facebook!