SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rockneby Idrottsklubb
Norra Möres stolthet

Historik

Rockneby är en tätort i Kalmar kommun i Kalmar län. Byn ligger vid E22:an och Stångådalsbanan, ca 20 km norr om centralorten Kalmar. Ortens station på Stångådalsbanan är numera linjeplats och stationshuset är rivet.

 
Rocknebys bebyggelse består nästan till fullo av småhus, men i ortens centrum finns några flerfamiljshus med ca 40 lägenheter. Här finns dock en del service såsom ICA-butik, kafé, antikvariat, bensinstation, skola (Rocknebyskolan, F-6), daghem, bibliotek, servicehem och en pizzeria m.m. Orten har en kyrka, Ryssby kyrka, och i anslutning till den ett församlingshem. 
 
I Rockneby finns numera även ett Allaktivitetshus med fullstor sporthall.
 
I Rockneby finns sedan 1922 - Rockneby Idrottsklubb - med ett seniorlag för herrar i division 5 och ett seniorlag för damer i division 3. Rockneby Idrottsklubb har även ungdomslag fördelade på åldrarna P11, P12, PF14, PF15, PF16 och nu 2022 även PF17. Samt att det finns ett flicklag i åldrarna F11-14 och cheerleading sen 2021.
 
Texten uppdateras löpande
 
Facebook
Sponsorer